PSDtoHUBSPOT News Blog

This Blog Template is created by www.psdtohubspot.com

close
Written by Geert Lammertyn
on november 18, 2020

Je kunt beter je eigen leven imperfect leven dan andermans leven perfect te imiteren.

In 1902 schreef socioloog Charles Horton Cooley: "ik ben niet wat ik denk dat ik ben en ik ben niet wat jij denkt dat ik ben. Ik ben wat ik denk dat jij denkt dat ik ben. Denk daar maar eens over na.

Onze identiteit is verweven met wat anderen over ons denken; of om precies te zijn wat wij denken dat anderen over ons denken. Onbewust doen we allemaal in zekere zin aan methodacting. We hebben meerdere persona's. Als we onszelf nemen als voorbeeld hebben we een identiteit als coach, papa, partner, vriend van,...deze verschillende versies van onszelf zijn nuttig en stellen ons in staat om te functioneren op een werkplek. Ze zorgen dat we relaties kunnen onderhouden met wie we aardig vinden maar ook met wie we minder aardig vinden. Alleen telt onze identiteit vaak zoveel lagen dat we ons ware ik uit het oog verliezen. Als we al ooit wisten wie of wat dit was.

Je identiteit is een bestofte spiegel. Als je voor het eerst in die spiegel kijkt, is wie jij bent en wat je belangrijk vindt onduidelijk. De spiegel schoonvegen is misschien niet fijn, maar pas als je stof weghaalt, zie je je echte spiegelbeeld. Hoever is jouw selfie verwijderd van je diepe "zijn".

“Too many people spend too much time trying to perfect something before they actually do it. Instead of waiting for perfection, run with what you go, and fix it along the way…”  

-Paul Arden

Neem regelmatig de tijd om jouw spiegel schoon te maken en te achterhalen waar jouw waarden vandaan komen. Wat je ook denkt dat je waarden zijn, je daden vertellen het echte verhaal. Zo kan "meer sporten" bovenaan je prioriteitslijst staan, maar als je al je vrije tijd besteed om met je werk bezig te zijn dan komen je daden niet overeen en is zelfonderzoek nodig. 

Anno 2021 op zoek gaan naar jouw goede voornemens doe je door je spiegel schoon te vegen en indien nodig kunnen we jouw doelen of veranderingen ondersteunen.

“There is no perfection, only beautiful versions of brokenness.”

- Shannon L. Alder

Ontwerp zonder titel-2 kopie 2-2

Ben jij na het bizarre jaar dat 2020 was de weg kwijt? Wil je in 2021 een nieuwe start maken met een schone spiegel? Ik kijk in december graag samen met jou hoe we je sportieve jaar optimaal kunnen beginnen. Zo start jij vanaf 1 januari meteen met de juiste mindset, trainingsschema’s en voeding. Contacteer me voor een online one-on-one coaching via Zoom.

Tijdens een onlinegesprek van 60 minuten bespreken we samen jouw sportieve ambities. Zwemmen, lopen, fietsen of de combinatie in een triatlon? Het kan allemaal. Vanuit mijn holistische visie geef ik je tijdens dit gesprek advies over duurtrainingen, voeding, kracht, herstel en mentale veerkracht.

Neem contact op voor meer info.

 

Let Us Know What You Thought about this Post.

Put your Comment Below.

You may also like: