PSDtoHUBSPOT News Blog

This Blog Template is created by www.psdtohubspot.com

close
Written by Geert Lammertyn
on november 13, 2020

Als sporter stel je doelen!

Je wil het maximum uit jezelf halen en daar train je hard voor. Juiste voeding geeft je energie om je trainingsdrive te versterken. Tijdens een training ga je soms tot het uiterste om je lichaam nadien te voeden voor een optimaal herstel. Dankzij de juiste balans in koolhydraten, eiwitten en vetten worden je energievoorraden aangevuld zodat je zowel fysiek als mentaal ten volle kunt recupereren. 

Wat de ideale verhouding is hangt af van o.a je lichaamsbouw, het type sport, de intensiteit en het volume van je trainingen. Elke atleet is uniek en reageert anders op voeding. 

ONE SIZE DOESN’T FIT ALL WHEN IT COMES TO FOOD

 

Het is dus heel belangrijk om op zoek te gaan naar wat jou lichaam exact nodig heeft. Durf ook te gaan periodiseren in je sportvoeding. Met andere woorden heb je bijvoorbeeld morgen een rustige training gepland eet dan deze avond en morgen ochtend wat minder koolhydraten. Wanneer er trainingen met hoge intensiteit op je planning staan shift je het aandeel aan koolhydraten omhoog. 

Bullet points:

  • Periodiseer met je koolhydraten 
  • One size doesn’t fit all
  • Ga voor variatie 
  • Enjoy food 
  • Gezonde eetgewoontes = je goed praktisch en sociaal organiseren
  • Don’t stress about food

The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke coaching om jouw doelen te helpen verwezenlijken? Contacteer me en we stippelen een traject op maat uit!

Let Us Know What You Thought about this Post.

Put your Comment Below.

You may also like:

voeding

Periodized Carb Endurance Nutrition

Sleep Carb Low, Train Carb Low