PSDtoHUBSPOT News Blog

This Blog Template is created by www.psdtohubspot.com

close

Subscribe to Email Updates

Popular Stories

Sporten zonder blessures?
Ademhaling als recuperatie tool
Mijn favoriete gerecht
Voldoende slapen is essentieel!
Het is meer dan enkel trainen.
Written by Geert Lammertyn
on oktober 09, 2020

Breathe. Let go.

Bewuster met je ademhaling omgaan zal je helpen om je recuperatie te versnellen, je voeding beter op te nemen en je stressbehendigheid een upgrade te geven.

Wat is stressbehendigheid?

Stressbestendigheid is wanneer je in stressvolle situaties rustig kunt blijven en nog steeds optimaal kunt presteren.

Waarom is stressbestendigheid belangrijk?

Het leven van de meeste mensen in de westerse wereld is behoorlijk stressvol. Als we deze levensstijl combineren met training stress (TSS) en daardoor onvoldoende herstellen kan het voor ons lichaam teveel worden en komen we nog zelden in ons parasympatisch (rest - digest) systeem. Door langdurige perioden in ons sympathisch (fight or flight) systeem te zitten geraken we onder gerecupereerd met overtraining - burn-out als gevolg.

We trainen onze spieren, we trainen ons cardiovasculair systeem maar is het dan niet meer dan normaal om onze "MIND" ook te gaan trainen?
Hoe kunnen we onze "MIND" trainen?

Neem een ademhalingsritme voor minstens 10' van 3 tellen inademen 4 tellen aanhouden en 5 tellen uitademen aan. Dit zal je sneller naar je parasympatisch (rust & herstel) systeem brengen. Hoe sneller we naar dit systeem schakelen hoe beter voor onze opname van nutriënten en ons algemeen herstel. Ga ook met je volle aandacht naar je ademhaling en observeer je gedachten zonder er verder in te gaan of er een emotie aan te koppelen. Gedachten zullen er altijd zijn hoor.

Meditatie integreren in je dagelijkse routine.

Meditatie werkt het best als je het dagelijks doet. Zet daarom vaste meditatiemomenten in je agenda. Begin je dag met een schone lei. Kies daarom voor mediteren in de ochtend. 

Wat doet meditatie?

Meditatie is een proces waarbij je jouw geest traint om zich te concentreren in het nu en je gedachten te gaan observeren zonder er dieper op in te gaan. Het is een sterke methode om in het ‘nu’ aanwezig te zijn. Hoe vaker je het doet, hoe eenvoudiger en sneller jij de staat van het ‘nu’ bereikt. Het bijzondere aan meditatie is dat je het bijvoorbeeld ook tijdens het trainen kan gaan toepassen. 

“Meditation is a vital way to purify and quiet the mind, thus rejuvenating the body.”     – Deepak Chopra

 

 

Let Us Know What You Thought about this Post.

Put your Comment Below.

You may also like:

herstel

Voldoende slapen is essentieel!

Voldoende slaap is een essentieel onderdeel!

herstel

Sporten zonder blessures?

Altijd maar ontstekingen?

herstel

Waarom een powernap?

Naps reduceren training stress