“Challenge your weakest link met S&C ”

Waarom strength & conditioning training ook voor jou nuttig is

Lijkt strength & conditioning training voor jou een ver-van-mijn-bedshow? Lees dan zeker verder. In tegenstelling tot wat velen denken, heeft het lichaam van een duursporter hier veel baat bij. Van blessures vermijden tot je spiermassa optimaal laten functioneren … S&C does the trick!

Voor veel duursporters is strength & conditioning training nog altijd een ongekend begrip. Ze linken het ten onrechte aan verschillende mythes zoals:

  • Van krachtraining zal ik teveel spieren krijgen.
  • S&C is alleen voor mannen.
  • Krachttraining staat synoniem voor veel herhalingen met weinig gewichten.
  • Coretraining is voldoende.
  • Bij S&C wordt altijd met machines gewerkt voor de veiligheid.
Na het lezen van de vele voordelen overtuigd dat strength & conditioning training wél iets voor jou is? Contacteer Q-Life voor een traject op maat!

 

4 pijlers

 

SMR

Self myofascial release is een onmisbaar onderdeel bij het behalen van optimale prestaties, het ontwikkelen van een sterk lichaam en het voorkomen van blessures!

Core Workouts

Een sterke core is belangrijk om verschillende redenen: voorkomen van blessures, verbeteren van sportprestaties én een betere lichaamshouding.

Movement P.

Movement Preparations (Prep), zoals de term suggereert, bereidt het lichaam voor op beweging(en) en is een belangrijk onderdeel binnen de warming-up.

Strength

Strength & conditioning training specifiek gebaseerd op jou “weak links”. Deze kunnen we enkel te weten komen door een grondige biomechanische screening te doen.

Get started

 

De strength & conditioning trainingen in samenwerking met Q-Life personal training  zijn de ideale manier om bepaalde zwakke punten voor of tijdens het seizoen aan te pakken. Het principe is eenvoudig. Je maakt een afspraak met Q-life online en je  kan een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking. 

Klaar om je voor te bereiden op het nieuwe competitieseizoen of je ‘weak links’ te versterken? Laat je ondersteunen door deze Top Strenght & Conditioning coaches. 

Online top courses

 

Off season strength and conditioning program - Fase 1

Duur: 4 - 8 weken

Krachttraining nodig voor een marathon of bij het zwemmen? Dit programma zorgt voor een solide basis om het seizoen goed te starten. Met stabiliteitsoefeningen en krachttraining werk je thuis aan een goede balans en versterk je de spieren. 

Off season strength and conditioning program - Fase 2

Duur: 4 - 8 weken

Dit programma op maat bouwt verder op ‘fase 1’. Je werkt tijdens de krachttraining thuis op nieuwe en doorgedreven bewegingen met meer rustperiodes tussenin. Zo stoom je jezelf helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

In season strength and conditioning program

Duur: 8 - 12 weken

Tijdens het wedstrijdseizoen werk je met stabiliteitsoefeningen en krachttraining thuis aan een sterke basis voor topprestaties. De focus van de gepersonaliseerde oefeningen ligt op blessurepreventie voor een zorgeloos competitieseizoen!

Healthy posture training

Duur: onbekend

Deze online training helpt om je houding te verbeteren. De uitgewerkte oefeningen beperken het energieverlies tijdens het sporten en zorgen voor een optimale houding, dit zowel voor lopers, zwemmers of fietsers!

Verkies je een persoonlijke aanpak? Via Coachbox train je met een schema op maat en krijg je online feedback. Of ga aan de slag met personal trainer Geert! Contacteer GLC voor meer informatie.